Helt slut...

Datum:2009-09-30 Klockan:14:50:47
Nu är jag hemma igen. Är helt slut faktiskt,trots att jag inte gjort nåt speciellt. Men var uppe tidigt imorse också.
Sitter nu här med en kaffe och gosar med Elina som tillbringat några timmar med min farmor. Just ja, jobbintervjun gick bra.Hoppas jag iallafall. Dom skulle höra av sig.

Tack även för träffen. Den värmde. Hoppas på fler gånger.<3

Nä ska diska lite nu och sen traska ner till mina föräldrar.Orkar inte skriva mer just nu.
Hoppas ni har haft en bra dag ? =)

Puss o Kram!

// Smultron Mamman

Återframkallade känslor.

Datum:2009-09-30 Klockan:07:43:47
Anledningen till att jag inte kunde somna igår kväll var för att mitt huvud exploderades av tankar och minnen. Låg och tänkte på dig,den förbjudna kärleken. Trodde aldrig jag skulle få prata med dig igen och jag har nog varit osäker på om jag ens ville det. Det vi hade är nåt jag aldrig kommer att glömma,men det som sen hände kanske var lika bra.Eller kan ju inte säga att jag mådde bra direkt för då skulle jag ljuga. Jag blev ett vrak efter det som hände. Jag gav upp allting,slutade äta,tappade kontrollen över mig själv, tappade bort mig själv. Det ända som lyste upp mitt liv just då var träningen. Det var just då mitt allt. Hårdträning+svält var inte direkt det bästa. Jag rasade i vikt och mådde skit. Dom två första månaderna var värst. Min 20årsdag ska vi inte tala om. Men sen så träffade jag F och jag blev kär på nytt, men ändå kunde jag inte glömma dig. Det gick bara inte. Har ägnat många nätter och tårar åt dig. Varför gjorde du såhär mot mig?
Nu har det snart gått 2år sen vi gick skillda vägar och jag har fortfarande inte glömt dig. Har tänkt på dig nästan varje dag. Tänkt så hade det fortfarande varit vi nu..Samtidigt som jag tänker allt det här så hatar jag dig för allt det du gjorde mot mig. Kommer nog aldrig förlåta dig för det. Det är oförlåtligt och det är inget nån ska få uppleva. Du förstörde mitt liv där ett tag. Du gjorde att jag slutade lita på killar helt och blev rädd för att  skapa nåt nytt. Men F tog mig med storm och jag trivdes med honom, vilket jag gör än idag. Han och Elina är mitt allt.

Men så igår,nästan 2år senare så kontaktar du mig. eller det kanske var jag som kontaktade dig i grund o botten, men det var du som accepterade att det var jag och du började snacka med mig. Det värmde, men kändes konstigt på nåt sätt. Det känndes planerat eller så. Är det bara ett spel eller är det på riktigt du gör det här nu ? Förstör du mitt liv nu så kommer jag ALDRIG snacka med dig mer och jag kommer hata dig för resten av mitt liv. Hatar dig redan, men samtidigt så älskar jag dig fortfarande. Sabbar du nåt för mig kommer det stå dig dyrt. så hoppas du inte gör det. MEn vad vet jag.. Jag kanske är dum och går i din fälla. Du säger att du tänkt mycket på oss och att du saknar mig och vår tid. Men hur kan jag vara säger på det när jag vet vad du gjort mot mig tidigare och sagt för bara kanske ½ år sen ? Jag vet inte. Jag vet ingenting just nu . Ska jag verkligen göra det här och se eller ska jag skita i det ? Vi vet båda två att vi inte är rätt för varandra och att det aldrig kommer bli vi igen. Jag har familj, jag är lycklig. Inget kan komma emellan det.

även om det aldrig mer kommer bli vi eller så, så vet jag att du alltid kommer ha en plats i mitt hjärta och jag kommer aldrig glömma dig. Både positivt och negativt. Men det är nåt du gör med mig.. du får mig att tveka lite på mig själv, du får mig att falla. Varför gör du såhär? Åhhh hatar det här. Jag vill verkligen inte att du ska sabba nåt för mig, men samtidigt så dras jag till dig. Vad håller jag på med?
Nä, jag ger det en chans. Fuckar du upp det för mig så kan du dra. Hoppas du håller det här nu. Svik mig inte engång till.
Du är den förbjudna kärleken som jag alltid kommer älska på nåt sätt.//Smultron Mamman

090930

Datum:2009-09-30 Klockan:06:25:08
God mogron alla läsare !

Idag mår skruttan mycket bättre. Har blivit lite sömn inatt iallafall. Men det var svårt att somna igår kväll. Låg många timmar innan jag somnade, men det berodde  inte på att Elina var dålig eller så. Det berodde på nå helt annat. Ska berätta mer lite senare idag.
Sitter för tillfället här med en kopp kaffe och kollar på tv. elina sover än, men jag kunde inte somna om så jag gick upp när killen åkte. Händer idag då ? Jo idag ska jag iväg in till stan på en jobbintervju. Ska bli spännande. Inte drömjobbet kanske, men det funkar iallafall. Elina får vara hos min kära farmor en stund idag medans jag är inne i stan. Tack farmor för hjälpen, Du ställer då alltid upp ! <3

Snart börjar Vakna! med The Voice... Skriver mer senare angående mitt problem med att somna igår kväll.

Hej så länge!


//Smultron Mamman

Svar på frågestunden.

Datum:2009-09-29 Klockan:13:32:58
Här kommer alla svar på era frågor. Många som fråga samma fråga, så har rensat lite och bara tagit samma fråga en gång =)  Tack för alla frågor <3


1.älskar du din blogg? Inte älskar kanske, men jag gillar att blogga =)
2.vad är din favvo godis? Hmm Chocklad får jag väl säga. Eller vinegum
3.Hur många år är du? 21 år
4.Varför började du blogga? Oj. Det var några år sen jag började. Bloggade innan denna blogg. Men tror det var för att få skriva av mig lite.
5.Vilken/vilka bloggar kollar du varje dag? Kollar dom jag länkat till på mig blogg och sen Kenza och Stina-Lee.
6.Har du en gul tandborste?
Nej, en Röd/Vit
7.När började du blogga?
Starade min första blogg när jag var 18 tror jag. Eller kanske 17
8.Mål med bloggen?
Har inga egentliga mål med bloggen. Men självklart är det kul när man ser att statistiken stiger =)
9.Hur kom du på ditt bloggnamn? Jag är ju mamma och när jag var liten så hade jag en docka som jag kallade smultran. Haha. Så namnet kommer från min barndom och nutidens jag. Typ.
10.Favoritbloggar? Kenza,Stina-Lee och sen några vänners
11.Blondinbella eller Kenza? Kenza
12.Foki eller Kissies blogg? Foki
13.Vad anser du om Kissie? Läser inte hennes blogg så kan inte ställa mig till den frågan.
14.Har du gjort din egna design?
Nej det har jag inte. Den har MammaMia gjort åt mig =)
15.Hur många läsare har du per dag, alltså unika? Brukar ligga runt 150 där nånstans. Ingen hög siffra alltså.
16.Och sidträffningar? Runt 300
17.Favoritserie? Unga mödrar,Top Model och Våra bästa år
18.Favoritfilm? Oj , har för många.
19.Favoritmat? Samma här. Men en favorit är tacos och sallad.
20.Om du inte fick heta det du heer nu, vad skulle du välja att heta då? Hmm, ingen aning. Cassandra kanske ?
21.Bästa med att blogga? Jag får dela med mig av mig vardag och jag får skriva av mig.
22.Vilket var ditt längsta inlägg här? Ingen aning. Ni får kolla =P
23.Vad gör du nu? Svarar på alla era frågor och kollar på tv
24.Ditt besöksrekord?
350
25.Läser dina kompisar din blogg? Endel gör det.
26.Vad lyssnar du på för musik? Är allätare. Gammal musikestet så =P
27.Vad jobbar du med när du inte är mammaledig? Arbetslös. vikarierar på dagis
28.vill du ha fler barn? Absolut. 1 till iallafall =)
29. drömresa? Många ställen. Men typ Thailand
30. husdjur? Nä. Men mina föräldrar har katt och vi hade hund förut. Hund ska vi skaffa nu.
31. idol? Bla, Carola,Timbaktu
32. bästa blogg? Ingen aning.
33. roligaste minnet? Finns för många. Har några speciella minnen. När Elina kom till världen är ett såklart <3


Så, nu har jag svarat på era frågor. Hoppas ni är nöjda med svaren. =)  Nu ska jag chilla lite framför tv'n.


//Smultron Mamman

090929

Datum:2009-09-29 Klockan:13:06:40
Hej alla läsare !

Vill först o främst be om ursäkt för dålig uppdatering här på bloggen. Men helgen har varit hektisk och har knappt varit hemma. Men nu är jag här igen. Frågestunden blev lite längre än planerat, men gör inte så mycket. Ska Svara på alla era frågor om en stund. Ska först berätta lite om mina senaste dagar.

Lördag: Vi for till IKEA med min mamma ( Jag och Elina). Blev en trevlig dag och det blev lite saker som kom med hem. Lite små plock mest. Ljus,bakskålar,grytundelägg,glasburk,korg,gosedjur,toaborste,grenar med belysning, stor vas, braskabin och lite annat som jag inte kommer på just nu. Kvällen var mysig, men framåt 21 tiden så började Elina bli dålig. Hostade som bara den,fick feber och var hängig. Vi bestämde oss för att avvakta över natten.

Söndag:
Efter en ganska sömnlös natt begav vi oss till barnakuten med Elina som hade fått mer feber och bara hostade hela tiden. Fick okmma in ganska snabbt till en läkare som undersökte Elina. Eftersom att hon aldrig varit såhär dålig så blev vi förstås jätte oroliga och rädda. Svininfluensa var det vi tänkte direkt. Det togs prover på skruttan och vi blev där några timmar. Proverna visade att hon fått influensa! Men som tur va ingen kraftig eller nån svininfluensa. Vi fick pencilin att ge henne och blev hemskickade. Resten av dagen var vi hemma och tog hand om vår sjuka lilla dotter.

Måndag: Elina mådde lite bättre, men inte helt frisk.Fortfarande lite feber, men den hade gått ner. Killen jobbade, jag och Elina var hemma hela dagen och tog det lugnt. Min mamma kom förbi en stund för att se till Elina så jag fick sova en stund. Framåt kvällen gick febern upp på Elina igen och jag fick genast panik. vi åkte in till akuten igen (Som dom sagt åt oss att göra om hon blev sämre) Den här gången kom vi in till en läkare direkt. Hon fick lite dropp som fick sitta i ca 1 timme. Vi fick stanna kvar en stund för observation, men fick åka hem i morse.

Nu mår Elina mycket bättre men fortfarande lite hängig. Vi kom hem vid halv 6 i morse och hon sover nu . Jag skulle också vilja sova lite, men kan inte. Febern har gått ner till det normala nu och hostan börjar försvinna. Usch va rädd jag va där ett tag. Min lilla skrutta. <3
Sitter nu här med en kopp kaffe och tar det lugnt. Dom här dagarna har verkligen tagit på mig. Både fysikst och psykiskt..

Ska svara på era frågor nu .//Smultron Mamman

Frågestund.

Datum:2009-09-26 Klockan:08:59:01


Kör på under dagen till vi kommer hem, men kan även bli till imorgon.

Så fråga på nu folk ! =)

//Smultron Mamman


090926

Datum:2009-09-26 Klockan:07:38:56
God morgon !

Vill först säga grattis till vår lilla Elina som idag blir hela 8 månader. Du börjar bli stor nu skruttan. Mamma och pappa älskar dig över allt annat på denna jord <3

Blev en tidig morgon idag. F (killen) och min lillebror åkte iväg vid 05.00 imorse för att åka på fisketävling. Blev sen 1½ timmes sömn för mig innan Elina vaknade glad och pigg som en lärka. Så det var bara att gå upp. Hon fick sin morgonvälling och vi låg och myste lite i sängen en stund. Men har nu gått upp. Nu ligger vi i soffan istället. =P

Vad händer idag då ? Jo idag ska jag och Elina till IKEA med mormor (min mamma). Ska bli mysigt. Ska handla hem lite saker och vi kommer säkert äta gott nånstans. Annars händer inte mycket idag. Blir en lugn dag om man bortser från IKEA som kan gå väldigt vildt till.. Haha..

Har frågat lite angående om jag borde ha en frågestund här på bloggen, och många nappade på det. Så idag kommer det bli en . Jag säger till när den börjar lite senare. Alltså inte nu direkt. Men det kommer bli en under dagen.
Nej, nu ska jag göra mig lite kaffe och sen bada Elina. Hörs senare !//Smultron Mamman

Samtal.

Datum:2009-09-25 Klockan:11:56:24
Killen ringde nyss och sa:
"Du kan väl städa upp lite idag eftersom att M sover hos oss inatt"
Jag svarar:
" Jo klart jag kan, men tror inte han bryr sig om det ligger lite disk i diskohon eller om det är en dammtuss på golvet. Har du inte sett hur hans rum ser ut? "
Killen:
" Jo, men lite fint kan du väl göra. Vill ju att han ska få ett bra intryck av mig. Han är ju trots allt mitt största fan. Vem vet, han kanske börjar städa sitt rum om det är fint hos oss"

Haha, tyckte det var ett litet roligt samtal. Men det stämmer. Min lillebror är min killes största fan och han gör allt som han gör. Haha. Så kanske ska ta och städa lite iallafall, för hans rum kan man inte ens gå in i typ. Ser ut som om nån släppt ner en bomb där.
Har iallafall diskat och plockat upp lite från golvet. Ska fortsätta nu. Det som är så skönt är att jag kan dammsuga o föra liv medans Elina sover,för hon vaknar inte. Hon sover bättre när det är liv runt henne.. Skum unge. :p haha ..


Frågestund? Vad tycks?//Smultron Mamman


090925

Datum:2009-09-25 Klockan:08:34:04
God Morgon !

Är riktigt trött idag, fast dagen har börjat idag. Killen började senare så jag passade på att ta mig ett låångt, varmt, härligt skumbad. Det var verkligen vad jag behövde just nu . Tack för den tiden älskling.
Nu har han åkt till jobbet och jag sitter här med min älsklings dotter. Har ioförsej bara en dotter,men iallafall. Haha Idag ska vi åka och handla lite och ikväll blir det tacoskväll med lillebror som ska sova här inatt. Han har aldrig sovit hos oss så ska bli kul. Han och killen har typ blivit bästisar =P

Guud va kaffet är gott idag.Love. Nä, ska göra mig lite frukost nu. Hörs senare.

Badet var skönt.


//Smultron Mamman

Hemma igen.

Datum:2009-09-24 Klockan:13:19:52
Nu är jag och Elina hemma igen efter en fika nere på stan med min farmor. Var mysigt o hon bjöd. :P haha.. Trevligt att sitta och prata med farmor. Händer för sällan. Hon är en go gumma hon. Fick dock springa i spöregn med vagnen från bussen. Det var mindre kul. Det spöregnade verkligen. Åskade lite också.
Sitter nu och äter lite lunch. Har precis gett Elina lite, men nu sover hon gott i sin säng. Vilket betyder lite egen tid för mig. Tänkte ta mig an disken och plocka lite här hemma .
Ska ner till mina föräldrar lite senare, men det får bli när jag är klar med allt här hemma.
Nä, ska ta tag i den där saken nu som jag lovat en viss person. Du vet vem du är och vad det gäller =P

 

//Smultron Mamman


Lista.

Datum:2009-09-24 Klockan:09:36:40
Snodde en lista från Nicki som jag lägger upp här i brist på annat. =)

Har du städat någonting idag?
Plockat lite har jag.

Har du börjat planera julen än?
Jo, vi har ju det.

Vad åt ni till middag idag?
Klockan är bara 09.22 på morgonen så. :P

Vad ska du göra i helgen?
Kanske till IKEA med mamma och Elina

Vad är den godaste dryck du vet?
Äppel juice

Vem drömde du senast någon romantisk dröm om?
Hemligt ^^

Morgonpigg eller kvällspigg?
Morgonpigg

Vilken är din favoritmaträtt?

Hmm. Tacos tror jag .. Eller en god sallad

Vad heter ditt/dina barn?

Elina <3

Sommar eller vinter?

Lite av båda tror jag.

Gillar du att vara ensam?
Ibland kan det va skönt

Vad tycker du om tandläkaren?
USCH. Hatar!!

Hur ofta och hur länge sitter du vid datorn?
Varje dag lite för länge kanske.

Icq eller msn?
- Msn..

Hur många barn har du/ni?
Ett. Skruttan Elina

Vilken svensk dialekt tycker du är fulast?
Ingen. för jag älskar dialekter. Skånska och Gävledialekt är dom bästa.

I vilka länder har du/ni varit i?
Norge,Finland,Danmark,Österrike,Schweiz,Tyskland, Italien o Sverige såklart.

Hur du några syskon?
2 stycken.

Har du ngt sommarhus/vinterhus?
I dalarna, men min mormor sålde det till min kusin. =P

Vilken frukt föredrar du?
Vindruvor,apelsin. Dom enda jag kan äta typ.

Hemma kväll eller utekväll?
Hemmakväll med familjen.

Vad heter du i förnamn?
Veronica

Vad lyssnar du på för musik?
Allätare

Vilken tv serie kan du INTE missa ett enda avsnitt av?
Typ ingen.

Favoritfärg?
Svart,vit, röd.. typ

Vad ska du ge barnet/barnen i julklapp?
Oj. Kommer nog bli massa saker..^^

Vad ser du fram emot?
Brölloppet som planeras

Vad är det mest romantiska du varit med om?
Kan inte komma på nåt just nu .

Vad har du för parfym?
Ralph Lauren.

Vilken pryl i ditt hem skulle du inte kunna vara utan?
Datorn och tvättmaskinen. :P

Vad önskar DU dig i julklapp i år?
Pengar,Kläder,presentkort. Sen saker till hemmet.

Har du kastat något nån gång som du ångrar?
Har hänt.

Hus vs. lägenhet?
Lägenhet

Vad gör ni helst en lördag kväll?
Myser med Elina

Vad är det finaste någon sagt till dig?
Finns mycket.

Vad skulle du göra om du vann en massa pengar?
Resa med familjen och spara.

Festar du mycket?
Inte nu för tiden.

Gillar du åska och blixtrar?
Ibland.

Vilket djur skulle du vilja vara?
En fågel tror jag.

Dricker du kaffe? I såfall vilken sort är favoriten?

Jupp. Latte såklart.

Är du kär?
Oh ja...<3

Har du blivit utsatt för något brott?
Jo.

Vad är det äckligaste du vet?
Lögner,svek,falskhet.. Finns mer.

Har du fobi för sjukhuset?
Hatar sjukhus. Svimmar typ så fort jag går in på ett. =/

Hur gammal är du?
21år.

 


//Smultron Mamman

090924

Datum:2009-09-24 Klockan:08:07:16
God Morgon!

Torsdag morgon.Solen lyser och det är inte ett moln på himlen. Idag ser det ut att bli en bra dag. Fint väder om inte annat. =)
Vad ska man hitta på idag då . Jo idag ska vi (Jag och Elina) iväg och träffa min kära farmor över en fika på stan. Ska bli mysigt. Inte ofta jag träffar henne nu för tiden. Min lilla farmor. Annars händer det inte mycket idag. Kolla på Idol såklart ikväll. Säger bara det, Åker Jon ut så slutar jag kolla! Typ... nä men då blir jag sur. Haha.

Har varit ute på promenad med Elina nu på morgonen. Var skönt. Ska ta och göra mig lite frukost nu tänkte jag. Åt inget imorse när Elina fick sin.
Inatt sov jag föresten bra. Tack =) Nej, frukost time nu.//Smultron Mamman

Slumrade/Tävlingar

Datum:2009-09-23 Klockan:13:35:07
Haha, jo, jag slumrade till medans Elina sov. Det var skönt. Nu känner jag mig lite piggare.
Tänkte ställa mig och diska lite nu och sen ta ut tvätten ur maskinen.

Är föresten med i två tävlingar där jag kan vinna det här som kommer från http://www.presentkuriren.se


Och det här som du kan klicka hem HÄR för att vara med och tävla.


Ska fixa här hemma nu.
Over and out!

//Smultron Mamman

Rekomenderar.

Datum:2009-09-23 Klockan:10:33:46
Vill rekomendera denna sida där du kan få saker Gratis och vara med i utmaningar.
Älskar sidan <3
Klicka på bilden för att bli medlem. Du kommer att älska den lika mycket som jag .
//Smultron Mamman

090923

Datum:2009-09-23 Klockan:08:44:52
God morgon !

Blev en sömnlös natt inatt. Så är sjukt trött just nu .
Allt började med att vi gick och la oss tidigt,19.45, för vi båda var trötta. Killen somnar ganska direkt, men jag kan bara inte somna. Trots att jag är grymt trött så går det inte. Jag ligger och vrider o vänder på mig,räknar får,blundar,springer upp på toaletten typ 10 ggr, men nej det går bara inte..Helt plötsligt så hör jag nån snarka, väldigt högt dessutom. Men det är inte killen,inte Elina och inte jag. Inser då att det är våran granne ! Vi har våra sovrum vägg i vägg med varandra och ibland är det väldigt lyhört. Igår va det de. Han måste ha snarkat väääldigt högt med tanke på att det hördes in till oss. Jag vänder mig om och försöker koppla bort snarkandet men då, ja då hör jag att snarkningarna går över till mer underliga (läs stön) ljud. Jag lyssnar lite extra för att se om jag hörde rätt, och ja det gjorde jag. Jäklar alltså.. O dom höll på i nästan 20 min. Visst hör vi ibland när dom spelar hög musik eller skrattar eller så, men aldrig att vi har hört nåt sånt här. Insåg då att man kanske ska börja bli lite tystare. Haha... Jag la huvudet under kudden och måste ha somnat där. För vaknade efter ca 1½ timme av att Elina grät och då hade jag huvudet under kudden. Att Elina vaknar på nätterna är ovanligt så jag gick ju förstås upp och kollade henne. Men hon måste ha drömt, för hon sov när jag kollade henne.
Sen vaknade hon som vanligt vid 7 imorse. Så har inte blivit mycket sömn inatt. Får vila lite under dagen.

Ska bada Elina nu.


// Smultron Mamman

Scones bakningen klar.

Datum:2009-09-22 Klockan:13:16:21
Nu har jag bakat mina scones. Ska bli gott o äta nu.

Innan Ugnen

Upptäckte att vi inte hade nån bunke. Så fick ta en skål istället.

Man blir mjölig av att baka.

KLARA !

Ska bli gott med Kaffe och nybakade scones med skinka.


Nu blir det mys framför tv'n med scones o kaffe. Mums.


//Smultron Mamman

Kusinen, modell för JC

Datum:2009-09-22 Klockan:12:10:21
Jo. Vet inte om jag har berättat det tidigare, men har en kusin (Ingift sådan) som är modell. Han har nu jobbat med JC och hittade den här nyss på honom :) Ni kan även se honom på reklampelare där JC's reklam visas .
http://vimeo.com/6497761
Ni får klicka på länken då det inte gick att lägga upp filmen här. Ni kan även hitta honom genom att klicka HÄR. Där finns massa fina bilder på honom. Min goa göteborgare till kusin. GO YOU !

Ska baka nu tänkte jag. :) Lägger upp bild på resultatet senare...


//Smultron Mamman

Paul och Meral ?

Datum:2009-09-22 Klockan:10:38:27
Imorse så gästade Meral Tasbas (Baren-Meral) o det flörtades hejvildt mellan henne och Paul Haukka. hon ska tydligen ha gått igång på hans " sexiga,manliga röst" och Paul började fråga om hon var singel,om dom skulle gå på dejt osv. Dejt blev bestämt.

Kanske kan det bli dom två ? Vad tycker ni,Skulle dom passa bra ihop ? =)

<3 ?

Nu blir det lunch för min och Elinas del .


//Smultron Mamman

090922

Datum:2009-09-22 Klockan:07:53:56
Idag blev det en sovmorgon igen. Fick sova till 07.20 idag. Alltid nåt. :P Haha..
Ser ut att bli fint väder ute idag. Solen lyser och man ser en blå himmel bakom molnen som är få idag .
Idag har jag mycket att göra.
Dagens Göra:
Baka
Duscha
Städa
Gå till affären
Hälsa på farmor som är hemma hos mina föräldrar.


Ska baka Scones idag igen. Dom jag bakade sist är slut nu, så nu ska jag baka mer. Det är gott med Scones.
Har lite ont i ryggen idag. Måste ha sovit dåligt inatt.
Nä ska göra mig lite kaffe nu och fixa o dona med Elina.

Hörs senare !


//Smultron Mamman

My "hometown"

Datum:2009-09-21 Klockan:16:15:39
Nu är det dags för promenaden ner till Apoteket med Elina. Har skjutit upp det hela dan. Eller har haft annat för mig. Bland annat snackat med en vän om förhållanden o så . Det gav även mig en liten funderare. En funderare över lite saker o ting som kretsar kring mitt liv.
Ibland vill jag bara sjunka under jorden och försvinna, ibland är allt guld och gröna skogar. Men en sak är säker. Jag saknar. Jag saknar livet i min "Hemstad". För er som vet så bor jag ju i Sthlm, men det är inte här i Sthlm jag har mitt hjärta. Mitt hjärta finns i Gävle. Trots att jag bott längre här i Sthlm än vad vi gjorde i Gävle så känner jga mig mer hemma i Gävle och jag saknar er där. Saknar den tiden. När jag gick på gymnasiet "återkom" jag till Gävle, då min bästa kompis på gymnasiet kom från just Gävle. Var mycket där på helgerna när hon åkte hem och vi hade mycket kul. Sen finns det ju andra jag saknar där också. Eller kanske ska säga "Nån". Hade jag inte haft Elina och killen så hade jag flyttat tillbaks till Gävle. Men nu är det så att killen min inte vill flytta så långt. För han känner sig mest hemma här i byhålan vi bor nu . Men vem vet , kanske blir en flytt dit nån gång i framtiden. =) Man kan ju alltid hoppas.
I gävle känner jag mig fri på nåt sätt. Vet inte vad det är, men det är nånting. Kanske är det just DU som lockar mig mest där.
Åh.. saknar min hemstad. Gävle är och kommer alltid vara staden i mitt hjärta =) Lovar att jag kommer tillbaks snart.

 

// Smultron Mamman

The Twilight Saga : New moon

Datum:2009-09-21 Klockan:13:50:33
Man har ju sett 1an och den berörde. En av dom bästa filmerna jag sett.
Frågan är.. Kommer den nya filmen va lika bra ?
Vad tror ni ?
Se den kommer jag iallafall att göra,för den verkar lika bra.

//Smultron Mamman

Lunch.

Datum:2009-09-21 Klockan:12:00:54
Ska sätta mig och äta lite lunch nu .
Idag blir det :
En misslyckad Keso Omelett.Inte så lyckad, men jaja kommer nog smaka gott iallafall.
Hoppas jag =/


//Smultron Mamman

Musikal dax.

Datum:2009-09-21 Klockan:08:29:54
Gammal musik estet som jag är så älskar jag musikaler. Hade ju sång som huvudämne och har gått i musikalgrupper. Älskar sång och musik.
Men trots detta så går jag sällan på musikaler. har varit på några få. Både med skolan och privat. Har sett RENT 2 gånger, Saturday night fever och Grease.
Nu är det ju så att sverige bombaderas av musikaler just nu, och jag vill självklart gå på alla. Haha.

Tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig med vilken jag ska gå och se. Lutar mest åt Cats, för den tolkade vi på gymnasiet, Fast då enbart i sång. Men säg vad ni tycker. Kanske har ni sett nån som ni rekomenderar ? =) Kom gärna med förlsag på andra som jag inte slänger upp här.


Vilken ska jag gå och se tycker ni ?
// Smultron Mamman

090921

Datum:2009-09-21 Klockan:07:34:04
God Morgon folks !

Så var det måndag igen.  Vaknade av att det regnade imorse. Eller ja, killens alarm på mobilen gick igång och då vaknade jag, men det regnade ute och var grått. Är fortfarande grått, men det regnar inte längre.
Sitter här och kollar på Vakna! och dricker varmt te med blue fruit smak. Gotti. Blev så sugen på te så gjorde mig lite.

Gårdagen var bra. Blev en mysdag med killen och Elina. Vi hyrde film,köpte hem pizza, godis och läsk och bara satt o myste hela dan typ. Elina Gillade det. Men hon somnade till filmen. Haha. Filmen vi hurde blev den nya Wallander filmen. "Wallander, Cellisten". Helt ok faktiskt, men inte den bästa. Får inte glömma och gå och lämna tillbaks den idag bara..
Ska ner till apoteket idag också. Ska hämta ut lite medicin till mig. Annars händer inte mycket idag. Chilla bara.


Tack till er som röstat på mig i Veckans-Blogg tävlingen <3 Fler röster önskas. Klicka HÄR för att RÖSTA ! haha.


// Smultron Mamman

Dags för promenad.

Datum:2009-09-19 Klockan:14:24:39
Nu är både jag och Elina klar för dagens promenad. Ska bli härligt. Ringde en vän som vi ska möta upp och ta en fika med. Blir nog inget mer bloggande för min del idag då jag hade tänkt att vi ska vara ute så mycket som möjligt jag och Elina idag.
Men vi hörs imorgon skulle jag tro :)

Glöm nu inte att rösta på mig hos Isabell . Skulle ju vara grymt kul och vinna första gången man är med =)
http://onlyisabel.blogg.se/2009/september/finalister-i-veckans-blogg.html#comment

Hej sålänge!//Smultron Mamman

090919 / Tävling

Datum:2009-09-19 Klockan:13:03:55
Lördag.
Sitter här i soffan och dricker lite kaffe. Killen åkte nyss iväg för att köra lite cross med en vän. Så nu har jag och Elina lägenheten för oss själva en stund. Vad ska vi hitta på då? Tänkte ta en promenad snart och kanske hälsa på en vän. Skulle vara mysigt.
Är fint väder ute idag också. Lika fint som det har varit hela veckan. Så då passar det ju bra med en promenad.

Blev ingen bio igår. Vi satt istället hemma och kollade på det som gick på tv. Funkade ju det också.
Nä om man kanske skulle ta och byta lite kläder på Elina och sen traska ut i det fina höst vädret. ? Så får det bli.. Men måste göra lite saker innan först. Men sen så .
Föresten !
Jag är med i en Veckans-Blogg tävling. Min första. Det är Isabell som håller den. Vore jätte skojj om ni röstade på mig. Är ju trots allt min första Veckans-Blogg tävling.
Jag är nr 9 bland dom nominerade och för att rösta så kan du klicka HÄR . Hoppas ni stöttar mig nu i min första Veckans-Blogg tävling. =)

//Smultron Mamman

Huvudvärk.

Datum:2009-09-18 Klockan:14:20:13
Blev att jag tog mig en promenad med Elina ner till mina föräldrar som bor ca 10 min från oss.
Så nu sitter jag här vid mammas dator medans Elina sover i sin vagn. Har börjat få huvudvärk. Uscha. Orkar verkligen inte med en huvudvärk idag. Kanske beror det på vädret? Jag får ofta ont i huvudet är det är dåligt väder eller kvavt väder. Får se om mamma har nån alvedon här hemma. Annars kommer det bli jobbigt, för det ända som hjälper när jag har huvudvärk är alvedon. Så hoppas att hon har nån liggandes.

 

Sitter och kollar runt lite efter hund. Men finns ju fan inga. Eller jo, men dom kostar endel eller så finns dom typ 10 mil bort.. Så typiskt. Men jaja, får väl se om man kan hitta nån. Ni kanske tycker jag tjatar om hund och så. Men det är så att jag vill verkligen ha hund. Killen min också. Så tänker inte sluta leta förräns vi hittat en.  Haha. Så ni får allt stå ut med mitt hund tjatande =P

Nä, ska nog lägga mig och vila lite på soffan en stund nu tills Elina vaknar. Då ska vi börja traska hemåt igen, eller så blir det en sväng förbi svärfar och möter upp killen där. Får se.//Smultron Mamman

090918

Datum:2009-09-18 Klockan:11:38:48
God Morgon alla !

Så var det fredag igen. Vad ska man hitta på idag då ? Hmm, inget speciellet faktiskt. Har precis kommit hem från en promenad med Elina, men det blåste så jävligt ute så blev ingen lång promenad idag . Håller på och tvättar killen arbetskläder och glor lite på tv. Ska nog snart göra oss lite lunch. Blir resterna från igår. Haha.

Ikväll ska vi kanske,bara kanske gå på bio jag och killen. Hade tänkt och se "Flickan som lekte med elden". Den har ju prämiär på bio idag. Den verkar jätte bra. Eller vad tycker ni ? =)

Fortfarande ingen som har svarat på hundarna vi mailat/ringt på.. =/ Hmm .. Får leta vidare kanske.
Nä, pallar inte sitta här. Ska vika lite tvätt nu och sen får vi se vad som händer.

Frågestund? Vad tycker ni om det ? =)


//Smultron Mamman

090917

Datum:2009-09-17 Klockan:17:09:20
Det blev ett litet inlägg idag iallafall =)

Sitter just nu här hemma i köket och fryser om fötterna. Har varit en dag med massa skojj.
Har träffat bästa vännen över en fika på stan,kikat lite i affärer och tagit mig en låååång promenad med Skruttan. Har varit väldigt mysigt. Vi tog oss även en sväng förbi mormors (min mammas) jobb för att säga hej.

Vad har ni hittat på idag? =)

Magen börjar ropa på middag nu. Ska snart ställa mig och laga lite pasta med köttfärssås. Det tycker vi alla tre om. Men innan dess så ska jag bada Elina och ringa ett samtal. Sen blir det mat.
Killen min är för tillfället nere och tränar lite på gymmet med en vän. Usch va jag fryser om fötterna! Måste sätta på mig ett par strumpor tror jag.

Hittade btw en fästing på mig idag. Den satt i knävecket. Haha, den måste jag ha fått när vi va ute och plockade svamp här om dagen.
Nej, nu är det dags att bada Elina. Hon har glass och blåbärssoppa i hela ansiktet typ. Haha, så söt =)

Vi hörs när vi hörs!


//Smultron Mamman

Tack för idag !

Datum:2009-09-16 Klockan:19:28:16
Nu säger jag tack för idag för nu ska jag ägna min tid åt familjen. Lite myspys sådär.

Kan bli så att jag inte bloggar nåt imorgon för ska iväg. Så gör jag inte det..... Ha en toppen dag imorgon alla! =)
Det kommer jag nog ha.

Hej svejs i lingonskogen och god natt. <3// Smultron Mamman

Letar hund.

Datum:2009-09-16 Klockan:15:29:02
Jag har ju skrivit i tidigare inlägg att vi vill skaffa oss en hund.
Vi har kollat på blocket och överallt tycker vi men finns ju inga till rimliga priser, då vi inte vill lägga ut allt för mycket pengar. Vi vill helst ha en valp också.

Är det nån som vet vart man kan få ta i valpar,köpa alltså? Vi vill ha typ en Golden Retriver,Labrador eller liknande.
Vi skulle bli jätte glada om nån ville hjälpa oss med letandet =)

Vi är så grymt sugna på att skaffa oss hund.

Alla tips tas emot !

//Smultron Mamman

Tillbaks till mina älskade svampar.

Datum:2009-09-16 Klockan:13:12:48
Jo, funderar faktiskt på att fortsätta rensa dom svamparna som är kvar. Är ju en hel ugnsplåt kvar.
Killen ska tydligen ut och plocka mer imorgon säger han. Ännu mera svamp som han kommer ta hem ! Neej .. jag vill inte ha mer svamp nu .Vi har så det räcker och blir över. Haha..

Men jag ska iallafall sätta mig ner o fortsätta med dom vi har nu .
Ni kan ju avgöra själv om ni tycker det är mycket eller lite.

 

//Smultron Mamman


Brunch.

Datum:2009-09-16 Klockan:10:41:29
Har inte fått i mig nån frukost än och ska snart ge Elina sin lunch. Så jag tänkte att det får bli en Brunch för mig istället.
Har gjort mig en smarrig Cesarsallad med Keso,Crutonger och så klart salladen. Ska bli smarrigt. Till det ska jag dricka ett glas iste.
På tv'n är det nu Våra Bästa År. Blir bra det här. Sallad,VBÅ och såklart mys med Elina.

 

//Smultron Mamman


090916

Datum:2009-09-16 Klockan:08:16:24
God Morgon!

Onsdag morgon. En liten sov morgon idag igen. Till kvart över 7. Haha.
Lika fint väder idag som igår. Men lite moln idag, men det ser skönt ut ute iallafall.
Sitter och dricker lite kaffe och myser med Elina. Ska snart göra mig en liten frukost. Men ska mysa klart först ^^
Idag känns allt mycket bättre. Ingen värk eller så. Hoppas bara att det inte kommer senare.

Idag ska jag städa lite. Gjorde ju aldrig det igår. Så idag ska jag ta tag i det. Ska även tvätta lite och diska. Som en vanlig dag alltså.

Vad ska ni göra idag ?

Ska nog träna lite idag också. Inte gjort det på nån dag nu.
Men nu..Mys med Elina <3

//Smultron Mamman

Lite bättre nu .

Datum:2009-09-15 Klockan:14:44:48
Nu känns det lite bättre. Fortfarande lite värk men inte som innan. Tror faktiskt att den där varma flaskan hjälpte lite :) Tack för det tipset. Ska använda det när det behövs. Men tror att jag ska införskaffa mig en vete/värmekudde. Det kan va bra att ha här hemma .

Nåväl. Har fått disken diskad trots min värk. Ligger nu och kollar på Vänner. En utav dom bästa serierna någonsin skulle jag tro. Love them !

När jag kollat klart så funderar jag på att ta en promenad med Elina . Det är ju jätte fint väder ute och så kanske mensvärken försvinner lite mer också. Måste ändå ner till affären och handla. Har ju inte gjort det än. ska köpa mig lite chocklad då också^^

Elina säger hej till er föresten =) Haha

Åter till tv'n och Vänner .

 

//Smultron Mamman


Ge mig !

Datum:2009-09-15 Klockan:12:23:59

Nån som kan ge mig en värktablett kanske ? Alvedon,Panodil,Ipren vad som helst.
Står snart inte ut längre.
Fick ett tips om att ta en Pet-flaska med varmt vatten i och rulla/lägga den på stället där det gör ont.
Jag testar just nu . Änsålänge har det inte hjälpt nåt , men kanske tar en stund innan det börjar verka.

Har ont. Stackars Elina som inte får lika mycket uppmärksamhet som hon brukar få. Men mamma är sjuk, eller ja, har mensvärk. Men det är väl bara bita ihop och göra mina jobb som mamma.

Grymt sugen på chocklad är jag också. Typiskt !

//Smultron Mamman

Pain .

Datum:2009-09-15 Klockan:09:12:26
Känsliga läsare varnas !


Fy satan vad jag hatar och ha mens!!
Sen jag fick Elina så har jag börjat få världens mensvärk. Hade knappt nån värk innan jag blev gravid. Men nu. Fy bubblan asså!
Ont i hela kroppen. Ryggen (ländryggen/svanken), låren,magen,huvudet och tillomed armarna. Asså det är verkligen pain in the ass. Har skit ont ! Och sjävklart så har vi inga alvedoner eller nåt hemma. Fuck! vill bara gå och lägga mig under täcket och sova hela dan. Men det går ju inte när man har små barn. Får ta med henne till sängen, hon kanske somnar vem vet. Inte för att jag skulle tro det men iallafall.

Varför ska vi tjejer ha mens?! Varför kan inte killar ha det istället? Jag menar, vi tjejer föder barn,går gravida i 9 månader,får pms och massa mer. Måste vi ha mens också. Räcker det inte med det vi redan måste gå igenom. Killar som inte får eller måste gå igenom nånting kan väl få mens istället. För vad har ni som ni måste stå ut med ?

Sorry,men tror det är mensen som snackar. Men va fan ! Har jag inte rätt ?
Nä,sängen med Elina nu en stund.


//Smultron Mamman

090915

Datum:2009-09-15 Klockan:06:50:35
God Morgon!

Usch va tidigt det är.Klockan är bara 06.45. Vad gör jag uppe så här tidigt,Elina sover ju fortfarande. Men det är så att jag inte kunde somna om när killen gick till jobbet, så jag låg kvar i sängen en stund och drog mig och gick sen upp.
Har nu avklarat en frukost som idag bestod av två fullkorns smörgåsar med leverpastej och smörgåsgurka. Till det ett glas persika iste.

Ser ut att bli fint väder ute idag. Inte ett moln på himlen och morgon solen lyser. Är dock lite kallt,men kanske blir varmare under dan.

Vad händer hos er idag ?

Jag ska städa lite och ta mig en promenad ner till affären för att shoppa lite tamponger och shit. Annars inget speciellt. Blir väl en maskin tvätt också antar jag .

Gårdagskvällen var inge kul. Fy bubblan. Men orkar inte skriva om det just nu. Tar det sen .

Blå himmel och stark sol utanför vårt fönster.


//Smultron Mamman

Äntligen klar !

Datum:2009-09-14 Klockan:16:16:14
Ja, eller klar för idag iallafall. Nu orkar jag inte rensa mer svamp. Får ta resten i morgon.
Blev iallafall  6st 2 liters fryspåsar. Plus att jag/vi redan hade två påsar i frysen.

Det luktar svamp i hela lägenheten. Svamp blandat med, banan? Ligger bananer i köket, så kanske inte så konstigt.

Insåg att jag tog en väääldigt lång paus från rensandet förut. Den pausen blev nästan 2½ timme. haha. Men det är som sagt jobbigt att rensa svamp.

Sitter nu med min favorit saft och kollar på Top Model. Repris av säsong 4 alltså . Favorit saften är nån dyr saft som killen köpt hem när han varit och handlat. Blåbär/hallon smakar den. Jätte god verkligen.

Elina sitter här bervid mig i soffan och käkar på en majskrok. Dom älskar hon. hon får lite saft emellanåt också i flaskan.
Nej, nu är det dags att byta en blöja känner jag.

// Smultron Mamman


Snart mitt.♥

Datum:2009-09-14 Klockan:13:54:50
Beställde nyss dom här två skönheterna från H&M.
Vad tycker ni om mitt köp? :)

//Smultron Mamman

En liten paus.

Datum:2009-09-14 Klockan:12:32:05
Fan va jobbigt det är att rensa svamp !
Har suttit sen kl 9 i morse o rensat o är inte klar än på långa vägar... =/
Har lagt in några fryspåsar med svamp i fryser men kommer nog bli ganska fullt där när jag är klar.

Nåja, nu tar jag mig en liten paus. Har gjort mig lite lunch. Keso Omelett blev det idag. Elina fick nyss lite lunch hon också.

Så nu sitter jag här i soffan och bara tar det lugnt. Ska göra det ett tag,försöka få Elina o somna o sen fortsätta.

Hej sålänge !

//Smultron Mamman

SVAMP .

Datum:2009-09-14 Klockan:09:56:14
Sitter och rensar all kantarell vi plockade med oss hem igår.
Usch va tråkigt det är och en jävla massa kryp..

Berget av kantareller.

Är klar med mindre än hälften änsålänge.

Suck .

 

//Smultron Mamman


090914

Datum:2009-09-14 Klockan:08:38:47
Den här måndagsmorgonen är jag nå grymt trött. Sov jätte dåligt inatt.
tyckte det kliade på hela kroppen. Aja.

Har ni haft en bra helg ?

Var ju och storhandlade i lördags. Gick jätte bra,men självklart så glömde jag det mesta. Så typiskt mig. Men aja, jag kom ihåg det viktigaste iallafall.
Igår begav vi oss ut i naturen. Jag och killen. Elina fick vara hos mormor en stund. Vi gick ut i skogen och plockade svamp. Riktigt mysigt,men nu tycker jag som sagt att det kliar på hela kroppen. Vi kollade fästingar när vi kom hem,men hittade ingen på nån utav oss. Men svamp kom vi hem med. En hel Ica påse blev det. Så idag ska jag rensa svamp. Älskar svamp,speciellt kantarell :) Mums.

Fortfarande ingen som har ringt om hundarna.

Kameran är hemma hos oss nu igen, så nu kommer det läggas upp bilder här hemifrån och liknande. Äntligen.

Nej nu ska jag vakna lite till liv.Ta en kaffe.

//Smultron Mamman


Nu åker vi !

Datum:2009-09-12 Klockan:10:51:56
Jupp. Nu bär det av mot mormor och storhandling :)
Hoppas jag inte glömmer nåt..Skulle vara så typiskt mig..

Affären, nu kommer vi!

 

//Smultron Mamman


090912

Datum:2009-09-12 Klockan:10:24:04
Så var det lördag .
Ska snart åka iväg med mamma till mormor för att handla lite. Alltid trevligt o handla med mormor för man behöver sällan betala allt själv. ;) hehe..
Elina ska såklart med också.

Strålande fint väder ute idag med. Samma som igår, men lite kallare idag skulle jag tro.

Ikväll har jag och killen bjudit hem ett par vänner på middag. (En av anledningarna till att åka o handla) Vi ska ha tacoskväll med film och mys. Har inte träffat dom här vännerna på ett tag så ska bli kul. Dom tar med sig sin lilla hund också hopaps jag. Dom har en liten terrier tik som är hur söt som helst.

På tal om hund. Hon ringde aldrig igår. Inte nån utav dom som skulle ringa. Hmm =/ Kanske ska ringa själv idag o kolla läget. För man vill ju inte gå runt o ha förhoppningar om att dom ska ringa o säga att vi kan komma o hämta hunden.
Jaja,

Nej nu ska jag ge Elina lite mat innan vi åker. Annars kommer vi ha en gnällig unge i bilen.

Ha det bra alla !

//Smultron Mamman


Ring nångång då !!

Datum:2009-09-11 Klockan:13:49:23
Jag fryyyser..om fötterna. haha..

Sitter hemma hos mina föräldrar med Elina. Har ätit lite lunch här och väntar nu på att min mamma ska komma hem, för då ska vi iväg och handla lite.

Tog en lång och skön promenad med Elina innan vi kom hit. Den kändes bra. Men nu sitter jag här. Elina ligger i vagnen och sover.

Kan hon med hunden ringa nångång kanske ?? Väntar ju som bara den på att hon ska ringa. Messade henne för en stund sen för att säga att vi fortfarande är jätte intresserade av hunden. Så ring nu då !! =)
Annars om vi inte skulle köpa den hunden av nån anledning så har jag hittat en annan sötnos. En blandras hane. Blandning av golden,collie och labrador. Nackdelen med den hunden är att han är ingen valp och inte går ihop med andra hannhundar. Men jaja, vi får se vilken det blir. :)

Om det är nå som vet vart man kan hitta hundar som är till salu så säg till :)

Nä, nu ska jag leta mer hundar.. :P

//Smultron Mamman


Jag måste ....

Datum:2009-09-11 Klockan:09:15:30
Ja, jag måste lägga upp ett klipp på killarna som grund lurade Idoljuryn.
Alla har väl vid det här laget redan sett dom, men sit det samma :)
Här är dom!

 

//Smultron Mamman


090911

Datum:2009-09-11 Klockan:08:13:38
Fredag morgon. Solen skiner och det är strålande väder. Klarblå himlen. Men det blåser lite.
Har varit vaken ett tag men har haft fullt upp hela morgonen med Elina.

Sitter nu och kollar på Vakna! . Mogi ska komma dit om en stund och hon ska tydligen liveblogga direkt därifrån. Ska bli kul och se :)
Gynning var där också. Måste säga det att jag personligen tycker hon är finare som brunett. Brunett is the shit :P Som jag är .

Sitter och väntar på att hon med hunden ska ringa och säga att vi kan komma och kolla på hunden. Både killen och jag är som barn på  julafton,vi låg och pratade om hunden och hur allt skulle bli igår kväll. Den som mest vill ha hund är ju killen. Han kommer behandla henne som hans bebis. Elina kommer få konkurens. Haha, nä då. Elina kommer alltid va hans favorit och pappas flicka, min också .

Nej nu ska jag göra mig lite kaffe och myyysa med Elina.

Hade besöks rekord igår föresten! Över 380 besökare.... Weei...Ska fixa bild och lägga upp.

//Smultron Mamman

Ny familjemedlem ?

Datum:2009-09-10 Klockan:19:34:42
Har ju skrivit om att vi funderat på att skaffa hund.
Idag ringde vi på 2 st som vi blev kära i direkt. Och till vilka priser dessutom. :)

Den första hunden vi ringde på (en blandras mellan staff och Eurasier ) hade en tjej precis varit och hämtat, men hon skulle bara hunden på prov pga att hon hade en annan hund hemma. Så om det inte funkade där så skulle dom höra av sig till oss igen. :)

Den andra hunden var en Golden tik på 1 år . Ägaren där skulle ringa upp oss imorgon.
Hoppas hoppas !! Den här hunden vill vi helst ha. Men spelar ingen roll egentligen. Men helst Golden tiken. :)

Sitter just nu ensam i vardagsrummet medans killen försöker natta Elina. Verkar inte gå så bra hör jag, för jag hör att hon fortfarande är vaken. :P

Nej nu ska jag göra ig lite te och invänta kvällens IDOL .

Ha det bra !


Ps.. Hittade ingen bild på den först hunden för det är en blandras.


//Smultron Mamman

Ny design ♥

Datum:2009-09-10 Klockan:14:42:20
Ni som följer min blogg kanske ser det att jag har en ny design.
Men det är inte jag som gjort den utan det har jag Mia att tacka för :)

Tack för hjälpen! Den är guldvärd tjejen ♥ 

Besök henne gärna och säg hej :)
http://ungmammamia.blogg.seMedans Mia har fixat min blogg så har jag inte gjort mycket. Mest suttit o väntat på att hon ska bli klar.
Funderar på om jag ska ta en promenad med Elina när hon vaknat. Är jätte fint väder ute så . :)

Föresten. Vad tyckte ni om att jag ska ha en frågestund ?

Nej ska kila vidare nu.

//Smultron Mamman

Mor/dotter tid..

Datum:2009-09-10 Klockan:10:52:51
När Elina sover så brukar jag passa på att ha lite "Egentid".
Men idag hade jag det även fast Elina var vaken. Gjorde det till en mamma/dotter tid :)

Först så badade vi med lite skum, o sen medans jag tvättade håret så fick Elina sin badrock o jag satte henne i hennes gungstol som jag tagit in i badrummet. När jag va klar så gav jag mitt ansikte en ansiktsmask o sen traskade vi ut i vardagsrummet. Hon fick sitta kvar i stolen o efter en kvart så sköljde jag av ansiktsmasken och målade naglarna. Rött .
Blev väl mest mammatid då, men Elina fick vara med på ett hörn .Nu sitter Elina har i mitt knä och väntar på att hennes mat som är i micron ska plinga o va klar.
Idag serveras det lasagne (Igen).
Jag själv ska göra mig lite potatisbullar tänkte jag. Det är mums fillibabba :)

Nu plingar micron. Maten är klar Elina! Hon har börjat känna igen ljudet från micron o hon lyser alltid upp som en sol när den plingar. :)

MAAAAT !
För Elinas del alltså..//SmultronMamman


090910

Datum:2009-09-10 Klockan:08:30:44
När jag loggade in på bloggen nu för en stund sen, så fick jag mig en chock. Hade fått många kommentarer. Inte lika många som ni andra kanske får varje dag, men jag blev iallafall glad. :) Tack och fortsätt så. :)

Men det är en sak som gör mig förvirrad. När man kollar statistiken, vilken linje är det man kollar? För dom verkar byta platser hela tiden. =/ Nån som kan hjälpa mig o förklara ? Är inte så inne i det här än ^^ Men jag jobbar på det. Älskar ju att blogga så, men skulle va kul och vete hur många besök jag får per dag..

Idag blev det en liiten sovmorgon igen. Elina har börjat sova lite längre på mornarna nu . Det är skönt. Visserligen så somnar hon senare på kvällen då, men det gör inte så mycket, för det blir aldrig senare än kl 22.
Idag sov hon till 07.45.
Hon fick för en stund sen sin morgon välling,fått en ny blöja och ligger nu glad och pigg som en lärka här i soffan och myser . Tror inte hon tycker om att jag sitter här vid datorn medans hon ligger där och är hur söt som helst. Hon gör allt för att få uppmärksamhet :P Snuttan då .

Idag är det torsdag. Ska inte göra så mycket idag. Dammsuga lite och ta mig ett träningspass. Men det får bli lite senare, för nu ska jag mysa med Elina. :)

Glöm inte tävlingen jag är med i. Gå med ni också :) Chans till fina priser ju .

Over and out!

//SmultronMamman

Vinn underkläder från Victoria's secret.

Datum:2009-09-09 Klockan:15:49:32
Är med i en tävling där man kan vinna ett sött nattlinne och trosa från Victoria's Secret.

Klicka här för att vara med.

Tävlingen avslutas Tisdagen den 15:e kl: 00.00
Lycka till

//SmultronMamman

I have made ...Scones !

Datum:2009-09-09 Klockan:14:21:28
Blev så himla sugen på nybakat bröd. Så vad gjorde jag ? Jo, jag ställde mig och balade scones !
Just nu står dom inne i ugnen, men jag ska snart ta ut dom.
Då ska jag göra mig en kopp te och ta mig en (eller två) scones med ost.
Ska bli smarrigt. Det är lika lätt och går snabbt att göra som Omelett.  =)

Klassiska Scones.
(för 4 pers.)
3 dl mjölk
100 g smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör såhär:
*Blanda mjöl,bakpulver och salt i en bunke.
*Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
*Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
*Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
*Dela degen i 4 bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka,i ett kors
*Gör små hål i kakorna med en gaffel.
*Lägg på smord plåt och in i ugnen! Grädda i 250grader i ca 10 min.

KLART !//SmultronMamman

Dagens sysslor klara !

Datum:2009-09-09 Klockan:12:22:05
Så var dagens alla "Göra-Saker" klara. Känns skönt att ha fått allt gjort och ändå ha några timmar till övers att fördriva. Blir nog bara slappa framför tv'n skulle jga tro. Kanske en promenad.
Det jag har gjort är det jag i stortsett gör varje dag.
Tvätta,diska,hänga upp tvätten,slänga soporna och bädda sängen. Det är saker jag gör typ varje dag, så även idag .

Nu sitter jag här i soffan. Har precis nattat Elina,så nu sover hon sött. Jag skulle också vila gå och vila en stund. Men får nog bli här på soffan isånnafall. Har ju bäddat sängen.
Är ganska trött faktiskt. Blir väl så när man går upp tidigt och har fullt upp hela morgonen. Måste diska en gång  till såg jag nu . Bläää.. Hatar att vi inte har diskmaskin. Det hade varit så mycket enklare då. Men jaja....

Nu är det inte lika varmt här i lägenheten längre. Nu är det skugga och det fläktar skönt från balkongdörren och det doftar nytvättade kläder i hela lägenheten. Luktar sommar . (Doften på sköjmedlet)

Fick btw en ny kalender av min lillebror igår. Den jag hade innan va så liten så jag frågade om han kunde fixa en sån som dom har i skolan som loggbok. Det gjorde han. Den är inte för stor men inte för liten och det är en sån kalender som jag alltid velat ha, med mycket plats att skriva på och så har den plastfickor som fram/baksida så man kan göra sin egna fram/baksida. Det gillar jag! Tack lillebror =)

Nä ska ta fram filten nu och gosa ner mig i soffan och vila lite.

//SmultronMamman

Varmt .

Datum:2009-09-09 Klockan:08:56:22
Det är just nu kokhett inne i vår lägenhet.
Det är så att vi har morgonsol rakt in genom vardagsrums fönstret fram till ca halv 10 på dagarna och vi har inga persiener ! Så när solen ligger på blir det genast kokhett här inne.
Varför fixar vi aldrig persiener ?? =O Älskling, fixa det nu !
Även fast jag har balkongdörren helt öppen så känns det knappt . Sitter här och är alldeles dyngsur av svett.  Har stått i köket och diskat och sprungit runt i lägenheten och plockat tvätt och slängt in en tvätt i maskinen. Fan va varmt det blev efter ett tag... Blev tvungen att göra mig ett stort glas isvatten.

Elina tycker också att det är varmt,för hon svettas också. Så just sitter hon enbart i blöja i sin gå stol. Hon börjar bli så stor nu . Har börjat krypa lite också. :) Mammas flicka börjar bli stora damen . HaHa..

Fint väder är det ute också. Samma väder som det var i morse när jag skrev ett inlägg. Men det blåser som sagt . Men det är iallafall varmt,iallafall här inne i lägenheten.
Hur är vädret hos er ?

//SmultronMamman

090909

Datum:2009-09-09 Klockan:06:40:53
Idag blev en tidig morgon igen. Uscha, vad jag inte gillar dom dagarna.
Men en sak som  får en lite piggare är att det är jätte fint väder ute. Visserligen så blåser det, men det är inte ett moln på himlen och solen lyser. Kan bli en bra dag det här kanske.

Sitter här med två fullkornsmackor med skinka på och ett glas iste Persika. Mumsigt.
Kollar som vanligt på Vakna! med The Voice.

Vad tyckte ni om Idol igår då ? Jag blev kär i Jon från V-ås, han med glasögonen och gitarr, som gick vidare. Och sen hon tjejen som också spelade gitarr och gick vidare .Blonda tjejen med lockigt hår. Jag fick gåshud av båda. Heja !!
Sen så hon som var så jäkla nervös, fan va jag led med henne. Men det va som dom sa, hon hade rösten men frågan va om hon skulle palla trycket om hon gick vidare. Usch stackarn.. =(

Nej nu ska jag äta upp min frukost o cilla framför tv'n lite.

//SmultronMamman

Blandad kompott..

Datum:2009-09-08 Klockan:11:48:44
Vet inte vad jag ska skriva, men skriver iallafall .

Funderar på om jag ska ta och göra lite lunch kanske. Magen börjar kurra lite nu . Elina har redan fått sin lunch, men jag var inge hungrig då . Vad ska man hitta på och göra för lunch idag då ? Hmm

Har suttit och tänkt på det där med att skaffa hund. Jag vill verkligen ha en hund. Vi pratade mer om det igår och kollade lite på blocket. Vi har sett några som vi skulle vilja ha, men det är lite mycket pengar på dom hundarna. =( Så vi får se hur det blir. =)

Skrev i tidigare inlägg om att jag vill göra om min bloggdesign. Det gäller fortfarande. Så finns det nån snäll prick därute som vill hjälpa mig så hojta till =)

Jaha, Nä om man kanske skulle ta och göra sig den där lunchen nu kanske ?
Föresten, vad säger ni om en liten frågestund här på bloggen ? Är det nåt som kan tänkas sig tycker ni ? Ja, jag vet att alla kör med frågestund på sina bloggar. Men varför inte lixom ? =) Säg vad ni tycker nu ...

Nä nu bliré mat !

//SmultronMamman

Grattis Carola !

Datum:2009-09-08 Klockan:09:05:59
Idag fyller en av mina stora idoler år (eller ja hon är min största idol.)
Carola Häggqvist fyller idag 43år !
GRATTIS GRATTIS !


//SmultronMamman

Lady Gaga = Man ?

Datum:2009-09-08 Klockan:08:33:16
Är det nån som har missat att Lady Gaga möjligtvis kan va en man ?
Hon ska tydligen ha råkat visa hennes "penis" på en konsert..
Men är det en penis eller vad är det ?
Vad tycker ni ? Jag vette fan asså ..//SmultronMamman

090908

Datum:2009-09-08 Klockan:07:53:38
Nu är hösten verkligen här.
Imorse när jag vaknade vid 06.00 tiden så var det kolsvart ute,det var kallt och det blåste. Då kände jag att hösten är här. Killen sa likadant.
Men jaja, jag gillar hösten på nåt sätt. Så där myspys känsla ^^

Idag är det tisdag. Sitter och kollar på ..... Vakna! Ovanligt va =P haha.
Ska ner till min lillebror lite senare och agera lite storasyster. Ska hjälpa honom med ett fördjupningsarbete i SO som han ska ha klart tills på torsdag. Jag gör nämligen allt för mina bröder för att dom ska klara av skolan o gå ut med bra betyg. Nu har visserligen en utav dom tagit studenten o inte har nå plugg kvar, men han som fortfarande går i skolan ska jag hjälpa. Det kommer han se upp till tror jag. ^^

Annars idag så händer inte mycket. Kanske tvätta lite mer. Pluggandet med lillebror är dagens händelse .

Ikväll börja IDOL. Weeei !! Nån mer än jag som kommer sitta bänkad framför tv'n ikväll kl 20.00 ?

Nu ska jag bada Elina..

//SmultronMamman

Imorgon .....

Datum:2009-09-07 Klockan:15:33:31
Yes,Yes,Yes !
Imorgon börjar Idol igen. Sång/musik tokig som jag är så är det mitt favoritprogram.
Varje fredagkväll sitter jag bänkad framför tv'n o kollar.
Men roligast är nog ändå auditionerna. Brukar sitta o garva som bara den åt dom som kommer dit o verkligen gör bort sig. Ibland sitter jag även och fäller en liten tår åt dom som ger mig gåshud.

Det är faktiskt så att jag sökta till Idol för några år sen. 2006 tror jag året va, men inte säker. Eller sökte gjorde jag väl kanske inte. Jag o en kompis från gymnasiet åkte dit för att söka men slutade med att enbart kompisen sökte för jag fick sån scenskräck och blev skit nervös. Så jag sket i det. Men jag va där ialf. =)


Vet inte om jag har berättat det förr här i bloggen, men jag gick ju Estetiska programmet Musik på gymnasiet och har sjungit så länge jag kan minnas. Har varit med i en musikalgrupp,körer,började ta sånglektioner i 5e klass och så då musik programmet med sång som huvudämne på gymnasiet. Jag äslar verkligen att sjunga. Men ibland sviker modet mig. Eller ganska ofta rättare sagt. Fick en sån jävla scenskräck när jag började gymnasiet. Hade aldrig haft det innan, men då kom det som ett slag i ansiktet. Lite jobbigt när man gick musik o hade ganska många framträdanden o konserter med sång ensamblen.
Saknar gymnasietiden. Det gör jag....

Senast jag sjöng offentligt va nu på begravningen och det gick ju hur bra som helst. =)
Nej, nu ska jag vika lite tvätt ( det som är torrt) och sen fixa lite här hemma ..

//SmultronMamman

Hund köp ?

Datum:2009-09-07 Klockan:13:16:25
Så har man gjort lite nytta också då.
Har tagit mig an disken som började bilda ett stort berg,hängt upp tvätten och slängt in ny tvätt som nu tvättas och fått Elina att somna.
Så nu har jag äntligen lite egen tid. Har bänkat mig framför soffan med en skål vindruvor och sitter och kollar på Ellen. Det är ett av mina favorit program. Ett av alla hundra program jag gillar ;P haha

Medans jag diskade så funderade jag lite på över en sak som jag och killen pratade om igår. Vi funderar på att skaffa hund. Vi vill båda ha hund och vi älskar hundar. Men så kom vi till den stora frågan. Vad för hund skulle det va isånnafall ? Killen vill ha en stor hund, typ golden,labrador eller nån sån och jag vill ha en liten hund som man kan ta med sig lätt överallt. en liten Papilon eller liknande. vi kom iallafall fram till att ska vi skaffa hund så ska det vara en barnvänlig ras. Så rottvailer eller andra "lömska" raser går bort direkt. Vi funderade på en Amstaff. Men vi vet inte. Är dom barnvänliga ?

Om det är nån som har nåt förslag på vilken hund vi ska skaffa oss så säg till. Vi är öppna för alla förslag. =)
Elina ska självklart också få vara med och bestämma lite. ;P

Skulle vara så mysigt med en hund. Det är typ det ända djuret jag tål också. Har astma och är typ allergisk mot alla pälsdjur, förutom hundar. =) Men som sagt, det ska vara en barnvänlig hund och en hund som man kan ta med sig lätt överallt. Alltså ingen stor "hästhund"
Vi har kollat runt lite, men ska vänta tills vi hittar den rätta.

En liten sån kanske ? =)
*smälter*

//SmultronMamman

Säg Omelett =)

Datum:2009-09-07 Klockan:11:16:31
Jag har fått en ny favorit maträtt. Omelett av alla dess slag.
Äter omelett nästan varje dag. Det är enkelt,går snabbt att göra och det är gott.
Idag blev det en Keso Omelett. Väldans gott va det. Favoriten är nog just keso omelett, men brukar göra kantarell eller paprika omelett också ibland.

Omelett.
2ägg
2 krm salt
2 msk vatten
1½ msk margarin

Rör ihop äggen,saltet och vattnet till en smet. Häll margarinet i en stekpanna och fräs det.
Häll sedan i smeten i stekpannan och låt det ligga tills den blivit fast. Lägg då på det du vill toppa med. (Keso,kantarell,paprika,räkor etc)
KLART !


Skulle kunna leva på omelett. =P
Sitter just nu och kollar på Våra bästa år. Har slängt in en tvätt också. Elina har också ätit. Idag fick hon lasagne. (På burk alltså) . Det gillar hon. Nu ligger hon här på golvet på sin filt och leker med babygymmet.
Ska ner till apotektet snart.

//SmultronMamman

090907

Datum:2009-09-07 Klockan:09:05:35
Så var det en ny vecka igen då . Måndag morgon och jag sitter som vanligt och kollar på Vakna!. Äter en frukost också.Yoghurt med musli. Gotti :)
Elina mår lite bättre idag. Febern är nästan helt borta och hostan är inte mycket alls kvar av.

Haha, dom pratar om porrbloggar o nakenvideos på Vakna!. haha...Pumaswede har en blogg där hon ger sextips och Regina Lund har tydligen gjort en nakenvideo. Igen. Men henne gillar jag, hon är skön som person. Go Regina! =P


Idag ska jag städa lite och ner på stan och hämta ut medicin. Min har tagit slut nämligen. Ska nog ta mig en lång promenad med Elina också.

Föresten !! Jag visade skorna jag vill ha för killen igår. Han tyckte om dom o sa at vi kanske kan åka på fredag och köpa dom. Han är så snäll min lilla plutt . Skorna kommer bli mina =) *Lycka*

//SmultronMamman

Sugen på skon.

Datum:2009-09-06 Klockan:15:43:06
Är så att jag måste införskaffa mig lite nya skor. Iallafall 1 par till nu i vinter. Dom jag hade förra vintern blev jag tvungen att slänga för dom gick sönder =(

Är sugen på ett par nya stövlar, med en liten klack kanske . Sitter och kollar runt lite på olika sidor. Om ni har nåt tips på nån bra sida med skor så säg mer än gärna till =)

Dom här är jag lite sugen på just nu faktiskt.
Inte dyra heller. 399kr på skopunkten. Det är ju som hittat. Kanske blir att jag åker o köper mig ett par sånna i veckan =)

http://images.nilsongroup.com/erez4/erez?src=Inmapp/SP_246065_C.tif&tmp=Medium&format=jpeg


Fan gick inte att lägga upp bilden på dom, så får bli en länk istället till dom .


//SmultronMamman

090906

Datum:2009-09-06 Klockan:14:44:54
Så var det söndag igen då. En grå och tråkig söndag. Är seg som satan. Man kan nästan tro att jag var på 50års festen igår ändå =P Haha, men nää.
Elina är fortfarande sjuk. Men lite bättre idag. Febern har gått ner iallafall =)

Sitter nu här hemma i köket med en kopp kaffe o lyssnar lite på nya favorit låten som jag la upp i ett tidigare inlägg. Elina sover och killen min är ute och fiskar med en polare.
Ska snart börja med lite middag tänkte jag. Men måste komma på vad jag ska göra först.

Shit va seg jag är. Skulle va skönt med en liten tupplur på soffan. Kanske tar mig en lite senare o hoppas på att inte Elina vaknar 5 min efter att jag lagt mig. Men så brukar det va . Alltid när jag ska lägga mig och vila medans hon sover så vaknar hon. Så varför skulle hon integöra det idag för ?
MEn jaja ...Kaffen kanske får mig lite piggare.

Toaletten nästa .. ^^

//SmultronMamman

Skruttan dålig. =(

Datum:2009-09-05 Klockan:20:24:19
Blev ingen beställning från HM.
Kände det att jag inte har råd just nu. Får bli när jag börjat jobba lite mer. =)

Skulle egentligen ha varit på 50års fest just nu. Men blev att vi fick stanna hemma för Elina blev helt plötsligt dålig. Började hosta och fick feber. =(
Så istället för att vara på 50års fest så sitter jag nu hos mina föräldrar. Killen åkte till festen för att lämna presenten och för att säga grattis. Ska alltså bara dit och tillbaks. Sa att han kunde gå själv om han ville men det ville han inte. Han ville va hemma med mig o Elina :) <3

Så nu sitter jag här och väntar på att han ska komma och hämta upp oss så vi kan åka hem till oss. Mamma hade kunnat ta hand om Elina så vi kunde gå på festen, men jag ville inte gå när jag vet att Elina är dålig. Då vill jag va hemma med henne. Det är ett självklarhet för både mig och killen .
Familjen först!

Har ätit lite mat här och ska snart gå ut och sätta mig med mamma och pappa och kolla på Göta Kanal 2 och vänta på att killen kommer tillbaks . Elina soverså sött.
Usch .. gillar inte när hon är sjuk. =(

Nu tv.

//SmultronMamman


Åhh jag vill !!

Datum:2009-09-05 Klockan:15:25:24
Har beslutsångest!
Sitter o kikar lite på H&M's hemsida o lägger lite varor i kundvagnen. Men så när jag går till kassan o ser hur mycket det blev ( trots att jag tagit bort lite av det jag lagt till) så är det som att nån inom mig säger STOP.

Åhh. jag vill ju verkligen ha dom här kläderna o behöver nya kläder också. Är lite till Elina också.
Men har jag råd ? Det är det som är frågan...

Ska jag eller ska jag inte ? HJÄLP ... !

//SmultronMamman

090905

Datum:2009-09-05 Klockan:14:23:59
Idag är det lördag och jag brukar vanligvis inte blogga under helgerna.
Men idag blir det ett inlägg.
Sitter hemma hos min kära farmor. Är här på en fika medans killen är iväg med en vän och hjälper till med nåt.
Så då passade vi på att ta en promenad till famor för att se hur hon har det.
Har precis fikat och nu är jag proppis mätt i magen.
Farmor sitter i soffan o gosar med Elina lite så jag satte mig här vid hennes dator lite för att ge er ett inlägg.

Ikväll ska vi på 50 årsfest. Ska bli kul Hoppas det blir god mat också ^^ Blir nog inte där sålänge med tanke på att vi kommer ha Elina med oss.

Igår blev det som jag skrev, en hemma kväll med film o mys. Killen gjorde middagen och han lyckades bra. Det blev Kycklingwok med ris och sötsursås. Till det tog jag mig ett glas vin och han sig en öl.
Efter middagen nattade jag Elina och sen myste vi ner oss i soffan med lite godis,nötter och chips och kollade på filmen vi köpt. Jo, vi har börjat köpa filmer nu istället för att hyra. Igår köpte vi Gillbert Grape. Den där Leo DiCaprio spelar en utvecklingstörd pojke. Verkligen bra. Kom lite tårar också. Till o med från killen ;P

Nu ska jag va lite social mot farmor och kanske ta mig ett parti "skitgubbe" med henne. ( Kortspelet "skitgubbe" alltså. Även kallad "vänd10an" )

Vi hörs när vi hörs.
Börjar btw komma in lite kommentarer nu i bloggen. Alltid lika kul. Fortsätt med det =)

//SmultronMamman

Ett riktigt klantarsle!

Datum:2009-09-04 Klockan:11:42:13
Haha, ja det kan man ju undra.
Jag måste nog va den klantigaste på jorden. Allt jag gör bli alltid fel eller så . Ett under att jag lyckas ta hand om min egen unge =P Haha..

Dagens klantighet är att jag slog i bakhuvudet i badrumsdörren.

Skulle stänga den efter att jag varit där inne o satt igång en maskin tvätt. För er som inte vet så har vi badrummet i hallen och det är ganska smalt och trångt där.
Jag skulle iallafall stänga den och råkade stå lite för nära dörren som var bakom mig när jag stängde.
Pang så fick jag dörren i huvudet. Kanske ska tillägga det också att jag inte stängde direkt försiktigt. Det blev en liten smäll och nu har jag en huvudvärk som heter duga. Fick mig en liten bula också.
Tur att jag fick alvedoner av mamma igår. Tack !

Så nu ligger jag här i soffan med Elina och har ont i huvudet (Igen) .
Får väl skylla mig själv antar jag när jag e så klantig.

Ikväll blir det film kväll med killen, o Elina om hon håller sig vaken ;P När han kommer hem från jobbet ska vi åka o hyra film o köpa hem nå gott att mumsa på under filmen. Middag ska det också bli. Men den ville tydligen killen min göra idag . Vad har han nu hittat på ? Borde jag vara orolig. ?


Ja men typ såhär känner man sig ju just nu då ..

 


//SmultronMamman

En skön dusch.

Datum:2009-09-04 Klockan:09:59:23
Duschen satt verkligen bra just nu . Sköönt ! =) Håret luktar gott igen o kroppen är ren. (inte full med Elina saliv o gamla matrester från henne som innan)
Det gäller att passa på o duscha o göra saker medans Elina sover. Vilket hon gör nu. Men tror det inte kommer bli länge hon sover. Max 45 min skulle jag tro. Det har nu gått 30 min.

Duschen var iallafall skön och nu sitter jag här i mina favorit mjukisar o duntofflorna. Ni vet sånna där sköna,fluffiga med dun i ? Älskar dom. Så sköna att ta på sig när man kommit ur duschen eller när man fryser om fossingarna ^^

När Elina har vaknat är  det dags för lunch.
Undra vad man ska hitta på idag tro ? Nå  förslag?

Asså dom där jävla tankarna som far runt i huvudet på mig. Hur kommer detta sluta ? Vill ju inte förlora dom jag älskar mest..

Elina är vaken nu hör jag . Så får väl gå o titta till min lilla prinsessa o se vad hon vill =P

//SmultronMamman


Britney.

Datum:2009-09-04 Klockan:08:25:43
Fått en ny favvo.
Blev kär i låten .
Så himla fin.


Britney Spears - Out from under090904

Datum:2009-09-04 Klockan:07:02:52
Så va det fredag igen .
Killen försov sig idag o kom iväg till jobbet för ca en kvart sen. Han börjar klockan 7 o har ca 5 mil att åka till jobbet.
Han brukar aldrig försova så, så nån gång måste ju vara den första.

Tur att Elina vaknade nu vid strax efter halv 7 o väckte oss.

Sitter här med en kopp kaffe o Elina sitter i soffan med sin välling.

Kunde inte somna igår kväll. Hade 100 tankar som for runt i huvudet på mig.
Har jag klantat till det riktigt ordenkligt nu ? =/ Usch, får ont i magen av det här.

Behöver snacka med nån. Sis ? Varför svarar du inte på telefonen när man behöver dig ? =( Ring mig om du läser det här. Behöver din hjälp.

Ska kolla klart på Vakna! nu...


//SmultronMamman

Home again. (Blev inte som planerat.)

Datum:2009-09-03 Klockan:15:17:22
Så va man hemma igen efter en stressig dag .

Besöket hos BVC gick bra. Inget fel på min dotter inte. =P
Jag däremot fick ringa o boka om min til hos läkarn. För ca 30 min innan jag ska va där ringer min kära mamma o frågar om jag kan komma ner till hennes jobb o hjälpa till nån timme. " Jaha, men Elina då? " sa jag och fick till svar att pappa kunde ta henne dom timmarna. "What ? Ska pappa se till Elina i ca 2½ timme ? " Jo då, det kunde han tänkas göra, med hjälp av min farmor som är på besök hos mina föräldrar. Aja, var väl värt ett försök tänkte jag o sa att jag kunde komma ner o hjälpa dom . Det är ju trots allt pengar o jag älskar ungarna på det dagiset. Så det blev att gå med Elina till pappa ( o farmor) o sen bege mig iväg för att jobba 2½ timme.
Det gick bra, men jag kunde inte släppa tankarna på hur det gick för pappa o farmor. Tänk så händer det nåt, tänk så skriker hon o e jobbig ? =/

När jag väl fick sluta kom pappa o hämtade mig med en väldigt glad Elina i framsätet. Allt hade gått hur bra som helst. ! =) Yeey, då vet jag det att även min pappa kan sitta barnvakt om jag skulle behöva ;P haha . Men det var nog farmor min som gjorde det mesta skulle jag tro. ;)

Nåja, nu är vi båda hemma. Ska ta mig en apelsin och sen fixa lite. Ska sen ner till mamma o pappa för att hämta lite saker o möta upp killen .

Btw, så har jag nog ett litet jobb nu. Från o med den dan min mammaledighet går ut kommer jag jobba 3 dagar i veckan nere hos min mamma. 5 timmar per dag. Hur nice kan det bli ? =) Men ska bara ha det tills jag hittar nåt heltids jobb eller så . Men det är ju bättre än ingenting iallafall =) *Happy*

Nu börjar det äntligen hända lite saker !

// SmultronMamman

090903

Datum:2009-09-03 Klockan:06:59:39
Torsdag morgon och jag är för ovanlighetens skull pigg.
Kan va för att jag va trött som satan igår kväll o gick o la mig tidigt. (21.10) Var nå sjukt trött o höll på att somna på soffan.
Kan det ha varit dom mysiga telefonsamtalen som tog musten ur mig kanske ? ^^

Just nu sitter jag här med en varm kopp kaffe och äter lite yoghurt. Finns inget bättre en kaffe på morgonen.
Idag kommer det inte bli så mycket bloggande eller sittandes vid datorn. För idag ska både jag o lill skruttan till läkaren. Elina ska va hos BVC vid 10 tiden och jag ska till läkarn vid kvart över 12. Inget farligt jag ska göra. Ska bara på en kontroll. =)
Får se vad vi hittar på att fördriva tiden där emellan med. BVC och läkarn jag ska till ligger nästan bredvid varandra så. Men blir nog en lunch nånstans. Kanske med nån vän. efter att jag varit hos läkarn så ska vi förbi min mammas jobb en sväng. Hon jobbar på dagis. Vi ska dit och hälsa på lite, hennes kollegor har nte sett Elina på länge, ( mer än på bilder som mamma alltid visar typ. =P ) så ska dit en sväng.
Sen blir det hem o slappa. Diska lite och kanske slänga in nån tvätt.

Men nu blir det att få upp dottern för att bada henne . Måste ju va ren o fin när man ska till farbror doktorn. =P

/ SmultronMamman


Trevligt telefonsamtal. =)

Datum:2009-09-02 Klockan:13:34:00
Har precis avslutat ett väldigt trevligt o mysigt telefonsamtal. Samtalet va från min nyfunna vän ( eller vad man ska säga) N .
Vi snackade väl inte om nå spec. , men det värmde o jag tyckte det kändes bra. Fler samtal från dig tack =)
Du är helt fucking jävla underbar ! Du är bäst.. <3

Men självklart ska det va flera mil emellan oss. runt 60 mil skulle jag tro. =/ Varför ska det alltid vara så för ?  Nä, du får flytta ner hit när du pluggat klart. För dig vill jag inte tappa kontakten med ^^

Miss you allready babe !

Ring mig snart igen !

 

//SmultronMamman

Sömnproblem.

Datum:2009-09-02 Klockan:10:27:15
Huvudvärken sitter fortfarande i, men är inte längre lika kraftig som tidigare.
Hittade 1 alvedon i väskan o den hjälpte liiite,ytterst lite. Fick somna om en stund också. Tack Gumman! Ibland vet du verkligen vad mamma vill =)

Blev ingen lång vila, men ca 1 timme blev det iallafall. Det behövdes. Har börjat få huvudvärk ganska ofta nu för tiden och tror att jag kommit på anledningen till det. Tror att det kan va för att jag sover för lite. Går ju upp senast halv 8 varje morgon (oftast runt 6 tiden) o går o lägger mig som tidigast kl 21 på vardagar. På helgerna blir det förstås senare man går och lägger sig, (även Elina ibland också) men går oftast upp lika tidigt på helgerna. kan bli lite längre man får sova då.
Sover dåligt på nätterna också. Det är också nåt som börjat nu den senaste tiden. Vet inte varför jag inte kan sova om nätterna.. =/ Elina sover ju hela nätterna och vaknar sällan mitt i natten, och det är ju bra. Men varför kan jag inte sova om nätterna fär då ?
Kanske borde gå till en läkare o kolla. Kanske är nåt som inte står helt rätt till =/ Eller är jag gravid igen ? Hade svårt o sova om nätterna och huvudvärk när jag väntade Elina.. Kan det va så ? Det är nåt jag måste kolla upp.

Ska laga lite lunch nu snart iallafall. Kanske huvudvärken går över lite mer. *Hoppas*
Idag står det
Fullkorns makaroner med köttbullar o gräddsås på menyn.
Till det blir det ett glas vitamin och mina kosttillskotts tabletter.

Men först ska jag se på Våra bästa år med Elina. Sen blir det lunch o vila skallen.

Fick mycket o tänka på efter detta inlägg.. =/ Ringa om läkarbesök ?

Såhär känner jag mig just nu .


// SmultronMamman

090902

Datum:2009-09-02 Klockan:07:14:36
Grattis lillebror som idag fyller 14 år ! =) Hipp hipp hurra.. Presenten har du redan fått =P

Idag är det onsdag och det är tråååkigt väder ute. Det regnar,är grått,mulet o blåser. Nu är hösten här.
Jag skrev ju igår att jag tycker om hösten, och det gör jag. Men inte just idag. För idag relaterar detta gråa väder en huvudvärk som heter duga. Satan va ont jag har i skallen asså ! Vill bara krypa ner i sängen igen o sova i flera timmar. Men det går ju inte. Elina är ju vaken o måste ses till, få mat och allt det där. Så nä, kan inte gå o sova i flera timmar. Ska ioförsej ta med henne till min säng om en stund, i hopp om att hon somnar om så att jag kan få vila lite till. Men det brukar aldrig hända. Eller jo, har gjort nångång. Men idag verkar hon pigg, lite grinig kanske. Hon ligger just nu här i soffan o dricker sin välling o ser så nöjd ut.

AHHHH SATANS HUUDVÄRK !!! @#*&

Idag kommer bli en slapp dag. Ska inte göra nånting. Mer än att ligga o mysa med Elina o prata med nya finaste vännen. Kom o ta hand om mig N ! ^^ Jag behöver dig här. ..

Nä ska göra mig lite te nu o vila lite i soffan. ( Om jag får för dottern vill säga )

En apelsin så ...

Datum:2009-09-01 Klockan:14:56:29
Har ont i magen . Gör jätte ont. Tror jag är lite hungrig. Ska nog ta mig en apelsin om en stund.
Elina sover, jag kollar på tv och killen är fortfarande o jobbar.

Fick ett samtal för en stund sen från ett jobb jag sökt. Nä, dom hade tagit nån annan men skulle höra av sig om det blev nån plats ledig eller extra. Så jävla typiskt ! var ett jobb jag ville ha också. Men jaja, bara söka fler jobb.

Ska ner till mamma om en stund. Ska bara vänta tills Elina vaknar. Tror hon gör det snart. Annars får jag ta upp henne o lägga henne i vagnen så kan hon ju alltid fortsätta sova där.

Usch vad det värker i magen. Den har börjat kurra nu också . Måste ta mig en apelsin !!


Dagens lunch .

Datum:2009-09-01 Klockan:12:14:05
Har nyss fått i mig en god och ganska nyttig lunch.
Idag blev det:
Varma koppen Kantarell från Blåband
Ett glas vitamin
en knäckebröds smörgås med keso

Till det tog jag också mina kosttillskotts tabletter som jag tar 3 ggr om dan.
Undrar om dom kommer funka. Man ska ta dom i samband med en fettrik måltid, men jag äter ju inte så mycket fet mat nu för tiden. Men jaja. Får väl se om det funkar eller inte.

Shit va dött med komentarer det är här på bloggen. Ser ju i statistiken att ni är några som läser den. Är den inte tillräckligt intressant för att kommentera ? =/Cysta på äggstocken.

Datum:2009-09-01 Klockan:08:31:42
Hörde precis på Vakna! att Isabella "Blondinbella" Lövengrip har blivit sjuk. Jag brukar inte skriva om Bella, men nu är det så att anledningen till att jag skriver om henne just nu är för att jag haft samma "sjukdom" som hon fått. ( Eller vad man ska säga )
Hon ska tydligen ha fått en cysta på sin ena äggstock. För ca 4år sen hade jag det.Allt börjde precis som för henne. Föll ihop ett antal gånger och hade väldigt ont i magen Det var en väldigt tumult kväll. Fick opereras akut och ligga kvar på sjukhuset i nästan 2 veckor. Det var provtagningar,illamående, värk och mer. Det var det värsta jag varit med om tror jag. Var rädd som fan. Rädd för allt, för att dö och för att inte kunna få barn i framtiden. Jag mådde verkligen dåligt. Idag mår jag bra. Det ända som visar att jag haft denna cysta är mitt väldigt fina ärr på magen efter operationen, men annars så mår jag ju bra. Har en underbar dotter och ett till planeras.

Skriver det här just för att alla ska veta det att bara för att man fått en cysta nånstans i kroppen så betyder inte det att livet är slut och att man ska dö eller nåt sånt. jag har en väldigt bra kompis (Sis) som fick en väldigt stor cysta i magen o hon lever och mår bra idag. Den kunde dom också operera bort. Precis som min. ( Fast det va på tråden att jag strök med )
Tror att allt kommer gå bra för Bella och att dom kommer kunna hjälpa henne som dom hjälpte mig och min vän. Men visst är det läskigt att höra. När Sis berättade för mig att hon fått en cysta i magen och att den va ganska stor så blev jag förskräckt och väldigt rädd att förlora henne. Men insåg snabbt att jag varit med om samma sak ca 2 år tidigare och  klarat mig bra, så varför skulle inte hon göra det. Så istället för att va ledsen o sånt så peppade jag henne, följde med henne på alla läkarbesök och kom till sjukhuset dan efter operationen och va där med henne. Vi mår båda bra idag.

Hoppas och tror att allt kommer gå lika bra för Bella, men förstår att hon är rädd och har ont. Eller jag snarare vet.

Krya på dig Bella. Jag vet vad du går igenom.

 


090901

Datum:2009-09-01 Klockan:06:48:20
Idag är det första dagen i September och vädret är väl som det varit hela helgen o kommer va hela veckan.  Med andra ord grått,mulet,blåsigt och små duggar lite. Tror hösten är påväg nu . Lite mys faktiskt. Tycker om hösten. Då kan man börja tända ljus hemma och det är mycket kärlek och mys i luften. Ja, jag gillar hösten. visserligen är den mörk o kall, men jag gillar den iallafall =)

Idag då . Ligger o kollar på Vakna! med The Voice, med en kopp kaffe o väntar på att Elina ska vakna. Jo, hon sover faktiskt fortfarande. Men jag gick upp när killen gick iallafall för att få en liten stund för mig själv innan hon vaknar.  Idag ska jag tvätta lite mer och kanske åka o handla med pappa lite senare.

Igår fick jag mig en ny vän. En mycket go o trevlig sådan också. Gillas mycket ^^ Min alldeles egna norrläning.. Thi hi.. Du är bra du N. Puss på dig. <3

Imorgon fyller lillebror år. 14 år ! YeeY.

Nu ska jag ta mig en liten morgon cigg. Ja, jag röker. Fy skäms på mig !


RSS 2.0