Rabarberpaj.

Datum:2009-08-28 Klockan:12:18:50
Skrev ju i dagens första inlägg att jag skulle göra en rabarberpaj. Nu är den gjord och står nu på köksbänken för att svalna. Ser väldigt gott ut.
Tänkte att jag o killen ska mumsa på den ikväll med lite vaniljsås och nå gott att dricka =) Myspys.

Rabarberpaj.

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl socker (1 dl till smuldeg, 2 dl att strö över rabarbern)
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 3-4 deciliter skivad rabarber
Gör såhär:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i skivad rabarber och sockra rejält (minst 1/2 dl, gärna betydligt mer, uppåt 2 dl om rabarbern är syrlig).

Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

Smula sedan smuldeg över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

 

Inte den jag gjort. Kameran måste hem hit nu .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback